Bli medlem i Konståkarna Borås
Intressekoll Teamskolan
2022-01-26 10:27

Inför vårterminen 2022 väljer vi att göra en intressekoll av teamskolan. I teamskolan lär sig åkarna grunderna i synkroniserad konståkning. Synkroniserad konståkning är konståkningens lagsport där åkarna tillsammans gör olika formationer såsom cirkel, hjul och linje.

Alla som vill prova på synkro är varmt välkomna till teamskolan. Det finns inga krav på ålder eller förkunskaper inom synkro. Men av säkerhetsskäl ska åkaren ha klarat tävlingstestet.

Anmäl intresse genom att maila Lina: linanilsson.1999@hotmail.com , ange åkarens namn och namnge mailet som ”Teamskolan”.

Frågor kontakta: linanilsson.1999@hotmail.com

Schema VT2022
2022-01-06 19:14

Då har vi publicerat schemat för VT2022 under fliken info åkare.

Schema VT22 (Gäller fr o m 10/1 2022)

En del större justeringar från hösten har gjorts. Vi kommer ha det väldigt preliminärt under två veckor och sen utvärdera om det är något som behöver justeras ytterligare. Det finns många faktorer som påverkar schemat såsom tillgång till tränare, tider, antalet timmar per grupp, bra kontra sämre tider på dygnet, hållbar arbetssituation för tränarna m.m. Vi kommer aldrig kunna göra alla nöjda men vi gör vårt yttersta för att få till det så bra som möjligt för er alla och i synnehet för att åkarna ska få ut det bästa av sina träningar.

Vi har även provat under hösten att skicka kallelser vid träningstillfällen men det är inte färdigjobbat ännu så gå efter schemat på hemsidan och ha koll på ändringar via hemsidan om det skulle ske några sådana så ni inte missar träningar bara för att en kallelse inte har kommit.

Schema och grupper för VT 2022
2022-01-04 10:47

Nu ligger grupperna uppe för VT22 under fliken info åkare.

Grupperna börjar gälla fr o m måndag 10/1.

Schemat kommer inom kort då vi behöver försäkra oss om de sista tiderna och tränarresurser att tillgå då många av våra tränare både går i skolan och jobbar vid sidan av konståkningen.

Vill även påminna om att sista dagen att anmäla sig till tävlingarna för att garanterade bli anmälda i tid under våren är imorgon den 5/1.

Se separat inlägg om det här nedan i nyhetsflödet.

Stöld i ishallen 2/1
2022-01-02 21:08

För info: Nedan skrivna text kom från BHC idag.  Var uppmärksamma och lås om er!

Stöld i ishallen!

Idag söndag 2/1 mellan ca kl 16.15-17.00 så har 3 par skridskor försvunnit i ishallen. 1 par inne ifrån ett omklädningsrum och 2 par från hyllan vid sliprummet.  Om någon har gjort iakttagelser som kan vara av värde  så hör av er.  Vill även uppmana alla att vara extra försiktiga och inte lämna något av värde obevakat/olåst.

Tävlingsplanering VT22
2021-12-26 22:00

Här nedan ser ni tävlingsplaneringen för VT22. Ni hittar den även under fliken "info åkare" och sen där under fliken "Tävling".

Tävlingsplanering VT2022

Här är vårens tävlingar. Maila in på konstakarnaboras@gmail.com vilka tävlingar ni vill/kan åka i den kategori ditt barn tillhör. Vi behöver ha svar senast den 5/1 -22 för att kunna garantera att ni blir anmälda i tid.

Finns det B-åkare som vill åka stjärntävlingar och A-åkare som vill åka klubbtävlingar också så går detta bra. Skriv i så fall det i mailet också så vi får med allt på en gång.

C-åkarna är bara berättigade att delta i stjärntävlingar enligt SKF:s regler.

I synkron så sköter lagen anmälningarna i dialog med Lina Nilsson.

Stjärntävlingar (C-åkare)

29-30/1            Alingsåsstjärnan                      Alingsås

19-20/3            Knalleskäret                              Borås

23-24/4            Vårhoppet                                 Borås