B1 (Test 2,2, till 3,3)

Åkare som bedriver satsning året runt för att hålla god B test-åkar-nivå men även vissa med högre målsättning mot A-åkarnivå. Tävlar klubbtävlingar.

Under vintersäsong: Bör ha tillgång till och vilja träna 7-8 tim is/vecka.

Åkarsamtal: 1-2/säsong. Här finns även en regelbunden dialog med åkarna om deras satsning och utveckling för att de ska kunna ha möjlighet att uppnå sina mål. Dock är det åkarnas vilja och ambition samt ett ömsesidigt ansvar mellan tränare och åkare att planera in detta.

Under sommarsäsong utöver den is som erbjuds (hela sommaren) bedriva fysträning, gynnsam för

utveckling som konståkare, samt i skadeförebyggande syfte.

Isträning (sommarläger) bör vara 2 veckor eller mer.

Program bör vara klara under september månad.

Ska ha god fysik i form av koordination, styrka, kondition, rörlighet/smidighet.

Bör genomföra ett coopertest på 15 min.