E-grupp (Elitåkare)

A-åkare som bedriver seriös satsning året runt på elitserienivå. Tävlar i elitserien.

Under vintersäsong: Bör ha tillgång till och vilja träna minst 10 tim is/vecka.

Åkarsamtal: 2-4st/säsong. Här finns dock en regelbunden dialog med åkarna om deras satsning och utveckling för att de ska kunna ha möjlighet att uppnå sina mål. Det krävs även mer individuella säsongsplaneringar som är detaljerade ner på veckovis planering för respektive åkare. Dock är det åkarnas vilja och ambition samt ett ömsesidigt ansvar mellan tränare och åkare att planera och att följa planeringen.

Under sommarsäsong utöver den is som erbjuds (hela sommaren) bedriva fysträning, gynnsam för utveckling som konståkare, samt i skadeförebyggande syfte.

Isträning (sommarläger) bör vara 3-4 veckor eller mer.

Kort och långprogram bör vara klara innan eller under sommaren.

Ska ha god fysik i form av koordination, styrka, kondition, rörlighet/smidighet.

Bör genomföra ett coopertest på 14 min.

Delta på de sammandrag och läger som VKF ordnar för att möjliggöra åkarens elitsatsning.