Minior B (Test 2,1 eller 2,2)

Åkare som bedriver träning för att hålla god C test-åkar-nivå men med målsättning att bli B-åkare(2,2)samt åkare som precis blivit B-åkare.

Tävlar stjärntävlingar eller klubbtävlingar beroende på om de är C eller B-åkare.

Under vintersäsong: Bör ha tillgång till och vilja träna 3-4 tim is/vecka lite beroende på ålder.

Åkarsamtal: 1gång/säsong. Dock är det åkarnas vilja och ambition samt ett ömsesidigt ansvar mellan tränare och åkare att planera in detta.

Under sommarsäsong utöver den is som erbjuds (hela sommaren) bedriva fysträning, gynnsam för

utveckling som konståkare, samt i skadeförebyggande syfte.

Isträning (sommarläger) bör vara 1 vecka eller mer.

Program för tävlingsåkare bör vara klara under september månad.

Ska ha god fysik i form av koordination, viss styrka, rörlighet/smidighet.