Synkrogrupp

Åkare som är 14 år eller äldre och har minst basic 2 och fritest 1 (helst fritest2) som endast tränar disciplinen synkro. Då de inte längre tränar ren singelåkning så tränar de dessa pass för att upprätthålla den träningsmängd och det som krävs för att kunna åka i och hålla den nivån som sitt synkrolag tränar på.

Under vintersäsong: Bör ha tillgång till och vilja träna 2-3 tim is/vecka utöver ordinarie lagträning.

Ha kompletterande träning i form av fys 1h/vecka utöver ordinarie lagträning.

Åkarsamtal: De följer sitt lags målsättningar och förhållningssätt ring detta

Ålderskrav samt kunskapskrav har vi satt då man behöver ha åkt sin singelåkning och fått med sig sina baskunskaper under en viss tid.

På det här sättet vill vi kunna behålla våra åkare som efter ett tag kanske bara vill/kan köra synkro och då vi inte är en renodlad synkroförening så kan vi inte erbjuda 4-5pass med synkrolaget som de rena synkroföreningarna gör. Därav har vi ett krav på att åka singel utöver synkron i vår förening eller i den här synkrogruppen.