Minior C1 (T,1 eller 1,1)

Åkare som bedriver träning för att hålla god C test-åkar-nivå men även vissa med högre målsättning. Tävlar stjärntävlingar.

Under vintersäsong bör ha tillgång till och vilja träna 3-4 tim is/vecka.

Ha kompletterande träning i form av fys 2h/vecka.

Åkarsamtal: 1gång/säsong. Dock är det åkarnas vilja och ambition samt ett ömsesidigt ansvar mellan tränare och åkare/förälder att planera in detta.

Under sommarsäsong utöver den is som erbjuds (hela sommaren) hålla igång sin fysiska aktivitet som är gynnsam för åkarens utveckling som konståkare, samt i skadeförebyggande syfte.

Vi uppmuntrar till att åka på sommarläger 1 vecka eller mer. (Man måste ha fyllt 8 år för att få sova över själv på läger, annars måste förälder/målsman vara med på något sätt)

Program för tävlingsåkare bör vara klara under början av oktober månad.