Minior C2 (Tävlingstest)

Åkare som innehar tävlingstest och bedriver träning för att hålla god C test-åkar-nivå men vissa med högre målsättning. Tävlar stjärntävlingar.

Under vintersäsong bör ha tillgång till och vilja träna 2-3 tim is/vecka.

Ha kompletterande träning i form av fys 1-2 h/vecka.

Åkarsamtal: 1gång/säsong. Dock är det åkarnas vilja och ambition samt ett ömsesidigt ansvar mellan tränare och åkare/förälder att planera in detta.

Bör under sommarsäsong utöver den is som erbjuds (hela sommaren) hålla igång sin fysiska aktivitet som är gynnsam för åkarens utveckling som konståkare och hälsa, samt i skadeförebyggande syfte.

Vi uppmuntrar till att i viss mån börja delta på läger. Det är alltid bra att starta med att åka på vårt eget upptaktsläger som är ett dagläger på hemmaplan. Vid intresse för andra läger så prata med din tränare eller huvudtränaren. (Man måste ha fyllt 8 år för att få sova över själv på läger, annars måste förälder/målsman vara med på något sätt)

Program för tävlingsåkare bör vara klara under början av oktober månad.

Rekommenderas att delta på de sammandrag som VKF ordnar för bra och rolig extra träning samt god gemenskap i distriktet. Kan vara bra tt kolla av med tränaren innan du anmäler dig.