Våra T-grupper (träningsgrupp/fortsättningsgrupp)

Våra T-grupper är våra träningsgrupper/fortsättningsgrupper inom konståkning. Dessa grupper kan flyta in i varandra en hel del och ser lite annorlunda ut från säsong till säsong beroende på hur många åkare vi har, samt även nivå och ålder. T2 och T3 slås t ex ihop ibland när vi inte är så många åkare osv. Detta justeras av tränarna och inget man som medlem/åkare behöver tänka på.

I den mån det går så är uppdelningen i T-grupperna enligt nedan:

T1

Åkare som tränar för att ta Leomärke 8 samt sin tävlingstest och utveckla sin skridskoåkning. Många har som mål att klara sin tävlingstest för att få börja tävla inom konståkning.

Under vintersäsong bör ha tillgång till och vilja träna 2tim is/vecka.

T2

Åkare som tränar för att ta Leomärke 6 och 7 och utveckla sin skridskoåkning.

Under vintersäsong bör ha tillgång till och vilja träna 2tim is/vecka.

T3

Åkare som flyttats upp från skridskoskolan och vill träna lite fler timmar och dagar i veckan för att utvecklas i sin skridskoåkning.

Under vintersäsong bör ha tillgång till och vilja träna 1-2tim is/vecka.