SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Konståkarna Borås
Välkommen till

Team Luna

Team Luna är Konståkarna Borås ungdomslag. Åkarna i Team Luna bedriver satsning året om för att kunna delta i kvaltävlingar, USM och nationella tävlingar om det är möjligt. Att vara med i Team Luna innebär ett visst ansvar och det förväntas att man är med på träningarna för att laget ska utvecklas. Om reservuttagning är aktuellt kollas åkarnas förmåga att utföra programinnehållet.

 

Öppen träning genomförs 1–2 gånger/säsong där audition också är möjligt.   

Kunskapskrav för att åka i Team Luna: Klarad Basic 2 och till viss del kunna hantera steg och vändningar upptill Basic 4. Att ha åkt synkro tidigare är inget krav men meriterande.

Ålderskrav: Åkarna i Team Luna är 10–15 år.

 

Under vintersäsong:

Bör åkarna ha tillgång till och vilja träna 4-5h is/vecka.

Åkarna bör också ha kompletterande programträning i danssalen 1-2h/vecka.

För att åkarna ska utveckla sin skridskoteknik, kondition, styrka och rörlighet förväntas det att åkarna i Team Luna deltar på is- och fyspass med sin singelträning.

 

Under sommarsäsong:

Ska åkarna förutom att delta på den is- och fysträning som erbjuds av föreningen bedriva egen fysträning som är gynnsam för konståkare samt skadeförebyggande.

Åkarna förväntas också genomföra föreningens fystester 1gång/säsong.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen